Cool magazín

Zábavný cool magazín

Type to search

 Barvy podzimu a fantazie

Podzimní procházky mezi barvami opadaného listí nám dávají prostor pro nekonečnou fantazii. A moc toho ani nepotřebujeme. Postačí nám si nasbírat listí (dál si vysvětlíme, jak je usušit) a to, co má každý z nás doma.  Tak proč to nezkusit a nepohrát si? 

Máme listí. Buď využijeme čerstvé listy nebo si je můžeme vysušit. Po jednom si je poukládáme mezi listy novin a pak je vložíme do těžké knihy. Tu ještě zatížíme dalšími knihami. Takto lisujeme několik dní, ale pozor! Není radno zapomenout na fakt, že listy tím ztrácí svou krásnou barvu. No a když je necháme v igelitu, chytí nám plíseň. I když i ta může být zajímavá…

Nabízí se nám hned několik možností zpracování listí. Jedním z nich je voskování. Na vhodnou podložku si poukládáme listy a vybíráme ty s výraznou žilkovatinou. Nedáváme je s touto žilkovatinou nadol! Na listy dáme bílý papír a po nich procházíme voskovými barvami nebo barevnými pastilkami. Díky tomu se nám listy otisknou na papír a dílo máme hotovo.


Další možností jak si pohrát s opadaným listím je jej jednoduše obkreslit. Postačí nám k tomu listy všakovakým velikostí a barev. Vložíme je mezi dva listy, aby nám zbytečně neklouzaly. Pak stačí pomocí pastilky je jednoduše obkreslit, a to i žilky a detaily daného listu. 

Když nám zbyde nějaké listí, zkusme je natřít barvami a vytvořme si pomocí nich otisky. Postačí, když každý jeden list natřeme barvou a otiskneme jej na bílý papír. Když jsme šikovní,vznikne nám zajímavá a hezká mozaika. Tu si klidně zarámujeme a ozdobí nám byt. 


Štefan Čambal, il.foto: Štefan Čambal

Tags: